Sneguročka i srce od pahulje​

  • od

Потрага за Снегурочком – потрага за дечјим срцем од пахуље
(рецензија)
Мср Милица Миленковић
Ако сте се запитали зашто овог децембра још увек нема снега и где су пахуље да слете на мале дечје дланове, онда је време да кренете у нову авантуру са девојчицом Ланом и вилом Бескрилом и пронађете дворац од леда у којем живи Снегурочка, принцеза снега и пахуља!
Хоће ли девојчица Лана успети да помогне краљици Зиме и Краљу топлог лета да врате радост Снегурочки, а она радост деци и како ће срце од пахуље да угреје сва наша срца ових хладних зимских вечери, у сусрет новогодишњој и чаролији, прочитајте у новој причи Маје Цветковић Сотиров.
Саткана од најлепших људских емоција, поучна и дирљива бајка о заљубљеној и тужној Снегурочки, заснована је на словенском фолклорном наслеђу. Фолклор уткан у саму суштину и идеју ове бајке, задире у најдубље људске емоције, чинећи је привлачном читаоцима свих генерација. Маја Цветковић Сотиров наставља да изненађује својим даром да приповеда лако и течно нашим најмлађим читаоцима. Она подсећа на велике гласове дечје светске литературе, а свој квалитет доказује чињеницом да се обраћа подједнако деци у нама, али и будућим одраслим људима који живе у деци! Наша књижевница не клони се великих тема, условно речено „тема за одрасле“, већ их оживљава маштом преносећи их у свет авантура и трагања за оним што је најскривеније у човеку и са чиме се неминовно одраста. Тако је потрага за Снегурочком заправо потрага за дечјим срцем од пахуље које ће својом вејавицом отопити сва хладна срца овог света. А то је већ чудо вере, чаролија празника који нам стижу и потврда моћи деце да својом радозналошћу и љубављу мењају овај свет.
На крају бајке налази се и позив одраслима да маштају са децом користећи разговор о делу чиме је истакнут дидактички карактер ове бајке.
Са неизмерном радошћу пред оваквим штивом, препоручујемо за објављивање бајку Снегурочка и срце од пахуље Маје Цветковић Сотиров.

Ostavite odgovor